Oönskade hårstrån i ansiktet

Somliga besväras av hårväxt i ansiktet. Ju äldre man blir desto värre tycks det bli om man har den läggningen.

Pincett är ett ovärderligt redskap för att kunna rycka bort ett och annat hårstrå som växer på fel plats. En kosmetolog lärde mig en gång att hårstrån som dras ut med pincett växer ut fortare än ett som rakas av, eftersom hårroten stimuleras av pincettutdragningen.

Min egen erfarenhet är densamma. Ett och annat strå tar jag med pincett, men där det växer fler tillsammans rakar jag av. Depend (de som har så många preparat för naglar) har en pytteliten batteridriven apparat (egentligen en ögonbrynstrimmer) som är utmärkt att använda t ex ovanför överläppen, på buskiga ögonbryn eller i näsborrar och öron om man inte har alltför kraftig hårväxt.

3fd70-015
ca 150 kr

Det finns en mängd preparat som man ska stryka på t ex vax och låta sitta en stund och sedan dra av. Har ingen erfarenhet av dessa. Man bör nog  inte ha känslig hy och jag tror dessutom att det är ganska smärtsamt och att håren växer ut lika fort igen.

Vilket sätt man än föredrar är det viktigaste redskapet – som vid all ansiktsvård och make up– är en FÖRSTORINGSSPEGEL. Desto sämre syn desto högre förstoring.

Själv tar jag en daglig dust med envisa strån.

a6f86-020


 


2 thoughts on “Oönskade hårstrån i ansiktet

 1. Kerstin

  Hej (igen)!
  När det gäller kläder för kvinnor 45-55+ kan jag rekommendera två postorderfirmor.: Atelier gyllene snittet samt peterhahn.se
  Atelier gyllene snittet har kläder upp till 52-54, likaså peterhahn.se
  Vad som är bra med Atelier är att de har kläder i extrakorta, korta och normala storlekar. Tyvärr finns inte storlekar om man är lång. Jag är 180 cm lång.
  Peter Hahn har rätt höga priser, men de har en rea-avdelning.
  När det gäller vardagskläder föredrar jag Peter Hahn, causal heter det ny även i svenska medier.
  Jag minns ej den exakta webbadressen till Atelier.., därför skriver jag hela namnet.
  M V H
  Kerstin
  Går det att prenumerera på din blogg? Jag har inte hittat info om det nånstans.

  1. Hej Kerstin! Tack för ditt intresse för bloggen! Jag har nu lagt in en funktion för att kunna följa min blogg via e-post. Upptill till höger hittar du den. Hoppas det fungerar. Atelier Gyllene snitt har jag ingen erfarenhet av. Peter Hahn har snygga kläder, men är omåttligt jobbiga med alla sina utskick./Eva

Kommentera