Oönskade hårstrån i ansiktet

Somliga besväras av hårväxt i ansiktet. Ju äldre man blir desto värre tycks det bli om man har den läggningen.

Pincett är ett ovärderligt redskap för att kunna rycka bort ett och annat hårstrå som växer på fel plats. En kosmetolog lärde mig en gång att hårstrån som dras ut med pincett växer ut fortare än ett som rakas av, eftersom hårroten stimuleras av pincettutdragningen.

Min egen erfarenhet är densamma. Ett och annat strå tar jag med pincett, men där det växer fler tillsammans rakar jag av. Depend (de som har så många preparat för naglar) har en pytteliten batteridriven apparat (egentligen en ögonbrynstrimmer) som är utmärkt att använda t ex ovanför överläppen, på buskiga ögonbryn eller i näsborrar och öron om man inte har alltför kraftig hårväxt.

3fd70-015
ca 150 kr

Det finns en mängd preparat som man ska stryka på t ex vax och låta sitta en stund och sedan dra av. Har ingen erfarenhet av dessa. Man bör nog  inte ha känslig hy och jag tror dessutom att det är ganska smärtsamt och att håren växer ut lika fort igen.

Vilket sätt man än föredrar är det viktigaste redskapet – som vid all ansiktsvård och make up– är en FÖRSTORINGSSPEGEL. Desto sämre syn desto högre förstoring.

Själv tar jag en daglig dust med envisa strån.

a6f86-020


 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s